keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Ajopuuteoria näyttää selittävän Suomen nykylinjan

Internet on tulvillaan kaikenlaista viestiä siitä, että elämme todella suurten myllerrysten kynnyksellä. Suuri osa tuollaisesta pohdinnasta on jonkinlaista psykologista sodan käyntiä. Sen sijaan jostain kertoo se, että kaikki tuntuvat odottavan rajuilman puhkeamista hetkellä minä hyvänsä.

Minäkin laitan oman lusikkani tähän soppaan. Tiedän, että bloggaajat kommentoivat kaikkea maan ja taivaan väliltä. Helposti sitä ollaan kaikkien alojen asiantuntijoita.

Jotenkin tekee mieli hieraista silmiään, kun katselee suomalaistenkin sumuttamista. Maamme poliittisessa eliitissä on sellaista henkeä, että kaikenlainen veneen keikuttelu olisi Venäjältä lähtöisin. Puhutaan Venäjän trollitehtaista.

Pahinta tässä on se, että tuollaisten esittäjät eivät pidä itseään rajatiedon asiantuntijoina. He eivät tarvitse jonkinlaista skepsis-järjestöä tutkimaan omia ajatuksiaan. Heitä ei tunnu pelottavan se, että päässä alkaisi viiraamaan. Kuin puu tuulessa, on suomalaisten johto taipunut Nato-hysterian pauloihin.

Nämä suomalaiset päättäjät ovat joutuneet voimakkaan kamppanjan kohteeksi. USA:n puolelta esitetään kaikenlaista villiä huhua. Suomea halutaan kammeta osaksi jotain liitoumaa Venäjää vastaan.  Tulee mieleen se, kun Saudi-Arabiaa kusetettiin jollain peukaloiduilla satelliittikuvilla. Irak oli muka juuri hyökkäämässä Kuwaitista Saudi-Aarabiaankin. Pelotellut saudit avasivat maansa ja shekkivihkonsa hätäpäissään,

Jostain ihmeellisestä kertoo sekin, että Suomen ulkoministeriö lahjoitti 10 miljoonaa dollaria Irakin jälleenrakentamiseksi. Joku lahjoittajien kokous keräsi rahaa ISIS-järjestöltä "vapautettujen alueiden" rakentamiseen. No, ehkä 4 miljoonaa siitä menee perille. On puhuttu, että korruptio Irakissa on tuollasta 60% luokkaa. Toisaalta kenen kuuluisi maksaa nuo pommitettujen kaupunkien rakentamiset? Ramadia ja Fallujaa moukaroitiin USA:n ilmavoimien toimesta. Kuka avasi tien ISIS-järjestölle Irakissa? Eiköhän se ollut USA menemällä valtaamaan tuon maan.

Muistan kuinka Martti Ahtisaari oli aikoinaan tuohduksissaan siitä, että Somalit pommitelivat toisiaan 1990-luvun alussa ja sitten esittivät, että muiden piti maksella tuhojen korjaaminen. Samanlaista hemnkeä ei näy Irakin suunnalla. Amerikkalaisten naamaa pitäisi hieroa paskakasassa oikein kunnolla, että sen edusmiehet oppisivat olemaan kunnolla. Suomi haaveilee suuria Nato-kumppanuuksista. Siitä syystä ei löydy kanttia haistattaa pitkää paskaa tuollaiselle amerikkalaisten tuhojen takia tehdyille kolehdeille. Eikös Suomi sitä paitsi ottanut jo enemmän kuin oman osuutensa pakolaisista, joita noista sodista syntyi?

Ajopuuteoria näyttää selittävän Suomen linjaa tällä hetkellä. Alkujaan ajopuuteoriaa käytettiin historioitsijoiden toimesta jonkinlaisena perusteena, että olimme muka vastoin tahtoamme Natsi-Saksan kanssa liitossa. Ajauduimme sellaiseen asemaan. Tätä on sittemmin haluttu kiistää. Tällä hetkellä Suomen poliittinen johto kelluu laineilla ja pahasti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti